Menu

Aannemers en de bouw


Elektrotechniek

Elektrotechniek

De technische wereld wordt in een hoop verschillende categorieën onderverdeeld. Een daarvan is elektrotechniek. Het gebied houdt zich bezig met alle techniek die zich concentreert op elektriciteit en elektromagnetische velden. Personen die werkzaam zijn in het elektrotechnische veld worden elektrotechnici genoemd.

Elektrotechniek

Elektrotechniek is dus het technische werken met elektronische apparatuur. Het ontwerpen, bouwen, maar ook onderhouden van elektrische apparatuur is een onderdeel van de elektrotechnische wereld. Denk bijvoorbeeld aan alledaagse elektronische apparaten die je in het huishouden gebruikt, maar ook aan zonnecollectoren, windturbines of andere apparaten die energie opnemen. Ook zijn er nog apparaten die deze energie omzetten naar elektriciteit en het naar het huishouden leiden. Ontzettend veel stappen dus die komen kijken bij elektrotechniek.

Opleidingen

Er zijn een hoop verschillende opleidingen voor deze sector van de technische wereld. Vaak betreft het dan een HBO opleiding die eerst algemeen begint met alle soorten techniek. Naarmate je vordert in deze opleiding kun je kiezen welk gebied van techniek jou het meeste interesseert. Vervolgens wordt je verder opgeleid in dit gebied. Dit kan dus bijvoorbeeld elektrotechniek zijn. In dit gebied zijn natuurlijk altijd banen te vinden, dus wanneer je dit een interessant gebied vindt, is het een absolute aanrader om deze studie te volgen. Ook zijn dit de best betaalde banen die je na een HBO opleiding kunt volgen. Wanneer je dat een belangrijk aspect vindt, is het dus zeker de moeite waard om eens rond te neuzen.

Banen

Er zijn verschillende banen die kunnen volgen op een opleiding in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan: elektronisch ingenieur, productontwerper, softwareontwerper, projectleider in de techniek en allerlei andere banen. Wanneer je begint, zul je vooral te maken krijgen met de technische aspecten, maar naarmate je groeit in deze baan zijn doorgroeimogelijkheden natuurlijk altijd mogelijk. Door middel van de HBO opleiding zal bijvoorbeeld een baan op management niveau nooit uitgesloten zijn. Naast doorgroeien in hetzelfde gebied, kun je natuurlijk ook altijd kijken naar andere beroepen in dezelfde sector. Omdat je begonnen bent met een algemene opleiding, zul je sneller dingen oppakken. Een HBO opleiding in dit gebied biedt dus ontelbare mogelijkheden.

Tot slot

Wanneer je affiniteit hebt met elektra en alle aspecten die hier bij komen kijken dan is een opleiding en een baan in de elektrotechnische wereld dus absoluut een aanrader. Deze wereld bezit alles van het opwekken van stroom op duurzame manieren tot het gebruiken van een televisie in je eigen woonkamer. Ook zijn er veel mogelijkheden wat betreft een baan.

Wellicht ben je in de toekomst werkzaam bij Cees Boer B.V. als elektromonteur.

 

Over ons

Aannemers en de bouw

Hallo, mijn naam is Aziz en ik ben sinds lange tijd de gelukkige eigenaar van een houtgroothandel. Om deze reden heb ik veel klanten, kennissen en vrienden in de aannemerij en de bouwwereld. Ik lever per slot van rekening rechtstreeks aan de aannemers en de bouw. Het is een bijzondere wereld, de bouwwereld. De aannemers in ons land zorgen er toch steeds maar voor dat wij in goed geconstrueerde en prettig verwarmde huizen kunnen wonen en in een moderne bedrijfshuisvesting ons werk kunnen doen. Dat wij in mooie ziekenhuizen mogen herstellen en in state of the art musea kunnen ronddolen. Lees verder over aannemers en de bouw: onze trots!

Archief

Recente artikelen

Elektrotechniek
12 februari 2019

Elektrotechniek De technische wereld wordt in een

[QAD] Bouwbedrijf inhuren bij verbouwen
12 januari 2018

Een huis verbouwen Wanneer je het besluit hebt gen

Inspiratie voor je badkamer renovatie!
31 oktober 2017

Is de badkamer toe aan een renovatiebeurt? Beginne

Aannemers en de bouw: de veranda
13 september 2017

De veranda, een ideale extra ruimte aan de woning

Een vijver aanleggen
22 juni 2017

Tegenwoordig zal men vaak bij het inrichten van ee