Menu

Aannemers en de bouw


Aannemers en de bouw: de veranda

De veranda, een ideale extra ruimte aan de woning

In de volgende tekst schrijf ik over het concept van de veranda. Wat het precies is, hoe je er één kunt laten bouwen indien je plannen zou hebben en vanwaar het woord en concept eigenlijk komen. Ongetwijfeld ken je wel iemand die een veranda heeft. Ouders, grootouders of iemand in de straat of misschien heb je er zelf wel één. Deze tekst is bedoeld om te informeren over wat een veranda is en mensen die er één willen bouwen enigszins op weg te helpen. SVK Benelux helpt u nog verder op weg.

Wat is dat nu precies?

De veranda is een constructie die aan een woning wordt gebouwd. De ruimte wordt als een extra leefruimte ingericht of als extra eetkamer. In de zomer kan het aangenaam vertoeven zijn in die extra ruimte wanneer het buiten te warm is. Maar ook in de winter kan de aanbouw een extraatje zijn om bijvoorbeeld gezellig aan te kleden en in te richten voor een kerstfeestje of nieuwjaarsdrink, al dan niet met open haard. De constructie kan gebouwd worden uit glas of hout. Afhankelijk van het materiaal wordt de aanbouw aan uw woning duurder. Wanneer je met professionele bedrijven in zee gaat voor de bouwwerken kunnen de kosten al hoger oplopen dan verwacht. Vraag dus zeker steeds een grondige offerte op zodat je goed voorbereid bent.

Geschiedenis van de veranda

Het woord vindt zijn oorsprong in de Bengaalse terminologie. Rond 1827 werd in Nederlands-Indië waar men voor een deel Bengaals sprak het woord gebruikt voor een open uitbouw aan een woning. Synoniem voor veranda is achtergevel en betekent in letterlijke definitie eigenlijk een overdekte galerij die aan een huis wordt gebouwd. Voor wie zich afvraagt hoe een veranda te bouwen zal ik hieronder enigszins proberen uit te schrijven wat je kunt doen. Om een veranda te bouwen laat je best eerst een plan visualiseren door een architect. Deze is de eerste persoon die je met raad en daad kan bijstaan in het ontwikkelen van een idee en op de hoogte is van de meeste en belangrijkste regels en wetten betreffende de aanbouw van een extra stuk aan de woning. Daarna spreek je een aannemersbedrijf aan die de bouw van de veranda op een professionele manier zal kunnen bewerkstelligen. Uiteraard zijn er bij de aanbouw verschillende regels en voorschriften die moeten worden in acht gehouden. De architect is de aangewezen persoon om je hierin te adviseren en bij te staan. Verder rest mij niets anders dan je heel veel succes te wensen bij de ontwikkeling en uitvoering van de plannen.

Over ons

Aannemers en de bouw

Hallo, mijn naam is Aziz en ik ben sinds lange tijd de gelukkige eigenaar van een houtgroothandel. Om deze reden heb ik veel klanten, kennissen en vrienden in de aannemerij en de bouwwereld. Ik lever per slot van rekening rechtstreeks aan de aannemers en de bouw. Het is een bijzondere wereld, de bouwwereld. De aannemers in ons land zorgen er toch steeds maar voor dat wij in goed geconstrueerde en prettig verwarmde huizen kunnen wonen en in een moderne bedrijfshuisvesting ons werk kunnen doen. Dat wij in mooie ziekenhuizen mogen herstellen en in state of the art musea kunnen ronddolen. Lees verder over aannemers en de bouw: onze trots!

Archief

Recente artikelen

Elektrotechniek
12 februari 2019

Elektrotechniek De technische wereld wordt in een

[QAD] Bouwbedrijf inhuren bij verbouwen
12 januari 2018

Een huis verbouwen Wanneer je het besluit hebt gen

Inspiratie voor je badkamer renovatie!
31 oktober 2017

Is de badkamer toe aan een renovatiebeurt? Beginne

Aannemers en de bouw: de veranda
13 september 2017

De veranda, een ideale extra ruimte aan de woning

Een vijver aanleggen
22 juni 2017

Tegenwoordig zal men vaak bij het inrichten van ee