Menu

Aannemers en de bouw


Een vijver aanleggen

Tegenwoordig zal men vaak bij het inrichten van een tuin ook kiezen voor een vijver. Wanneer u een nieuwe tuin laat aanleggen, is het verstandig een tuinarchitect de tuin te laten tekenen. Daarvoor zal u eerst een gesprek moeten hebben met de tuinarchitect. Hij zal nagaan wat uw wensen zijn. Tegenwoordig wordt er vaak voor een strakke tuin gekozen waar men niet veel werkzaamheden in heeft. Wanneer er de hele dag is gewerkt, wil men van de tuin genieten en er niet in werken. Vaak wordt gekozen voor een loungehoek die overdekt moet zijn. Ook wil men veel tegels en bloempotten om het fleuriger te maken. Afhankelijk van de grootte van de tuin kan er ook worden gekozen voor een strakke vijver. Dat is mooi maar een vijver aanleggen moet goed gebeuren om problemen achteraf te voorkomen. 

Soorten vijvers

Er zal bij een vijver aanleggen vooraf de keus gemaakt moeten worden wat voor een soort vijver u wilt hebben. Zo kunt u kiezen voor een natuurlijke of plantenvijver, maar ook voor een gemengde vijver, Koi vijver of zemvijver. Dat moet u aangeven voordat het ontwerp van de tuin wordt gemaakt. Wanneer de tuinarchitect de schets heeft gemaakt zal hij deze nog met u doorspreken. Indien alles is goedgekeurd zal hij de officiële tekening maken. U kunt dan bij verschillende tuinders een offerte op laten maken. Wanneer u de tuinder heeft gekozen, kan hij met de aanleg van de tuin beginnen.

Een natuurlijke of plantenvijver - Bij deze vijver nemen de planten de belangrijkste plaats in. De vijver moet verschillende dieptes hebben zodat de planten op de juiste diepte geplant kunnen worden. Soms worden er enkele visjes in uitgezet. Door de planten zal de vijver zeer schoon blijven. Ze doen dienst als een natuurlijk filter. 

De gemengde vijver - Hierin worden zowel veel planten als vissen uitgezet. Wanneer u er veel vissen in laat zwemmen moet u een filtersysteem gebruiken omdat de vissen meststoffen produceren.

Een vijver voor Koi's - Om de prachtige Koi vissen goed te zien zwemmen moet het water altijd zeer helder zijn. Daarvoor heeft u een zeer goed filterapparaat nodig en geen planten.

Zwemvijver - Indien u er de ruimte voor heeft, kunt u een zwemvijver laten aanleggen. Daarvoor moet uw tuin natuurlijk wel groot genoeg zijn. Zo'n vijver bestaat uit een deel waarin de planten staan en een zwemgedeelte. De planten in een dergelijke vijver dienen om het water schoon te houden. Een zwemvijver moet u niet dieper maken dan ongeveer 160 cm, omdat anders dan het water te koud blijft.

Voor een vijver moet u vooraf de keus maken wat u als materiaal voor de vijver wilt gebruiken. Folie, voorgevormd kunststof of een gemetselde vijver. Denk dus vooraf goed na hoe u de vijver wilt laten maken. Hij moet in een keer goed worden aangelegd. Problemen achteraf kunnen vaak moeilijk verholpen worden.

Neem contact op met Van der Haar Waterprojecten als u de aanleg van uw vijver over wilt laten aan deskundige professional.

Over ons

Aannemers en de bouw

Hallo, mijn naam is Aziz en ik ben sinds lange tijd de gelukkige eigenaar van een houtgroothandel. Om deze reden heb ik veel klanten, kennissen en vrienden in de aannemerij en de bouwwereld. Ik lever per slot van rekening rechtstreeks aan de aannemers en de bouw. Het is een bijzondere wereld, de bouwwereld. De aannemers in ons land zorgen er toch steeds maar voor dat wij in goed geconstrueerde en prettig verwarmde huizen kunnen wonen en in een moderne bedrijfshuisvesting ons werk kunnen doen. Dat wij in mooie ziekenhuizen mogen herstellen en in state of the art musea kunnen ronddolen. Lees verder over aannemers en de bouw: onze trots!

Archief

Recente artikelen

Elektrotechniek
12 februari 2019

Elektrotechniek De technische wereld wordt in een

[QAD] Bouwbedrijf inhuren bij verbouwen
12 januari 2018

Een huis verbouwen Wanneer je het besluit hebt gen

Inspiratie voor je badkamer renovatie!
31 oktober 2017

Is de badkamer toe aan een renovatiebeurt? Beginne

Aannemers en de bouw: de veranda
13 september 2017

De veranda, een ideale extra ruimte aan de woning

Een vijver aanleggen
22 juni 2017

Tegenwoordig zal men vaak bij het inrichten van ee